O AFACERE DE SUCCES
© ©GETTY IMAGES / HERO IMAGES

Rețete din Turcia

Locuinţă & stil de viaţă

Încercați trei rețete absolut apetisante

Turcia are o cultură fascinantă – o fuziune inedită între obiceiuri și tradiții din Europa și Orientul Mijlociu. Deliciile culinare locale reflectă perfect această diversitate, cu preparate delicioase potrivite pentru orice gusturi și preferințe. Această țară are un climat mediteranean, ideal pentru a cultiva o gamă variată de fructe și legume proaspete, cât și pentru a lua masa în aer liber. Nu e de mirare că a devenit un adevărat magnet pentru turiști! Patru întreprinzători Amway din Turcia ne împărtășesc rețetele lor preferate, pe care le puteți încerca fără ezitare folosind produsele iCookTM. Experimentați și, la fel ca în Turcia, vara asta stați la masă în aer liber alături de invitații dumneavoastră!

Fusilli cu pui și roșii uscate


Nivel: mediu
Produse iCook folosite: Oală de 4 litri cu capac, set de cuțite, bol

Ingrediente: 300 de g de paste fusilli, 10 roșii uscate, 300 g piept de pui, 6 ciuperci albe mari, 3 căței de usturoi, 200 ml smântână, sare și piper, 3 pahare de apă eSpringTM

Preparare

  1. Cu ajutorul cuțitului Santoku iCook, tăiați pieptul de pui în fâșii mari, tocați mărunt usturoiul, iar ciupercile și roșiile uscate tăiați-le în jumătăți.

  2. Încălziți oala și adăugați ulei de măsline. Prăjiți carnea de pui până se rumenește. Adăugați usturoiul și roșiile uscate, apoi amestecați. Adăugați ciupercile și amestecați.

  3. Adăugați apă eSpring, asezonați și lăsați să dea în clocot, după care adăugați smântâna și continuați să amestecați. Adăugați paste fusilli italienești. Lăsați la fiert timp de 30 de minute, amestecând periodic până când observați că smântâna începe să se îngroașe.

Orhan ne împărtășește că: „Ingredientele din acest preparat merg extraordinar de bine împreună, iar pastele se gătesc fără fierbere anterioară, de aceea absorb toate aromele. Gătesc acest preparat la cină de câteva ori pe lună și este perfect pentru demonstrațiile iCook!”

Costițe de miel, anghinare și sarmale


Nivel:
mediu
Produse iCook folosite: Setul de cuție iCook, Foarfecă multifuncțională, bol, oală de 8 litri cu capac

Ingrediente: 6 costițe de miel, 6 felii de anghinare, 300 g de carne tocată de vită, 2 cepe, 200 g orez, 100 g de bulgur fin, ½ de legătură de pătrunjel, 200 g de foi de viță, 1 roșie tocată, 1 linguriță de chimen, 1 linguriță de turmeric, 1 linguriță de sos de roșii, 110 ml ulei de măsline, 2 căței de usturoi, sare, piper negru

Preparare

  1. Tocați carnea de vită, usturoiul și roșiile cu ajutorul Cuțitului iCook și tăiați pătrunjelul folosind Foarfeca multifuncțională.

  2. Amestecați-le în bol cu bulgur, orez și ulei de măsline, apoi asezonați și condimentați.

  3. Frământați timp de 15 minute, apoi umpleți și rulați foile de viță.

  4. Puneți trei costițe de miel în oala iCook. Așezați anghinare deasupra, urmate de două straturi de viță, după care din nou costițe de miel și anghinare, urmate de alte două straturi de viță.

  5. Adăugați ulei de măsline și sos de roșii.

  6. Gătiți la foc mare, apoi lăsați să fiarbă la foc mic timp de 40 de minute.

Nurhan ne împărtășește: „Este minunat să poți arăta la o demonstrație de gătit cum 3 ingrediente care în mod normal au durate diferite de preparare, poti fi gătite simultan într-o oală iCook. Gătesc acest preparat la ocazii speciale, iar invitații rămân impresionați de fiecare dată!”

Salată de fasole pestriță cu rodie


Nivel:
ușor
Produse iCook folosite: Setul de cuțite iCook, oala de 4 litri cu capac

Ingrediente: 165 de g de fasole pestriță (scursă), 3 mâini de salată, ¼ varză roșie, 3 linguri de sâmburi de rodie, 2 linguri de nuci, 2 linguri de oțet balsamic Modena, 2 linguri de ulei de măsline, sare, lămâie, scorțișoară, chimen

Preparare

  1. Gătiți fasolea în Oala iCook de 4 litri cu un pic de apă timp de 30 de minute, apoi mutați-o în bol.

  2. După ce se răcește fasolea, tocați frunzele de salată și varza roșie folosind cuțitele iCook. Adăugați rodia și nucile.

  3. Amestecați cu lămâie, ulei de măsline, oțet balsamic Modena, sare, scorțișoară și chimen, apoi asezonați după gust.

Nuran și Şule ne împărtășesc: „Este o rețetă simplu de preparat și foarte bogată în proteine. Fasolea pestriță fiartă în oala iCook își păstrează gustul și vitaminele. Pregătim această rețetă cel puțin o dată pe lună și este ideală pentru a demonstra cum se poate pregăti o masî sănătoasă cu ajutorul vaselor iCook și cât de bune sunt cuțitele pentru a toca legume.”

Articole asemănătoare

O cină romantică acasă, în doi

Locuinţa ta şi tehnologia

Detalii

Preparate sănătoase cu tigaia iCook

Locuinţa ta şi tehnologia

Detalii

Folosim module cookie pentru a vă oferi o experiență optimă pe site-ul nostru. Modulele cookie sunt fișiere stocate în navigatorul dumneavoastră și sunt folosite de majoritatea website-urilor pentru a facilita personalizarea experienței dumneavoastră online.

Continuând să utilizați website-ul nostru fără a modifica setările, sunteți de acord să utilizăm module cookie.

Înțeleg