O AFACERE DE SUCCES
© ©stocksy

Cum să păstrați roadele acestui anotimp

Locuinţă & stil de viaţă

Valorificați produsele de sezon prin pregătire și conservare

Simțiți aromele? După o vară lungă și călduroasă, produsele de sezon s-au copt, devenind parfumate și suculente. La piață, în magazine și în grădini este plin de produse colorate, aromate și nutritive, fiind momentul ideal să scoateți oalele și tigăile, blenderul, borcanele și tot ce vă mai trebuie pentru a conserva alimente, profitând de abundența toamnei.

Blenduiți și gătiți cât timp sunt încă proaspete!

Un lucru este sigur: cu o veritabilă paletă de culori și arome irezistibile, nu putem fi în pană de idei când vine vorba de mâncare. Asta e o veste excelentă atât pentru dumneavoastră și cei dragi, cât și pentru Setul de familie iCook și Blenderul iCook în ediție limitată*, care au ocazia să arate ce pot în bucătărie.

*în limita stocului disponibil.

© ©stocksy[M]

Fructele de sezon precum merișoarele, pepenele și afinele se combină minunat cu morcovi, castraveți și țelină pentru a crea smoothie-uri delicioase și sănătoase. Roșiile apetisante sunt perfecte pentru un gazpacho răcoritor, cât timp mai este cald afară. Odată ce scad temperaturile, dovleceii, cartofii, dovleacul și prazul sunt ingrediente ideale pentru supe-cremă sățioase și legume la cuptor. Multe dintre produsele de sezon – inclusiv prune, smochine, pere, fenicul și ardei – pot fi folosite și la gemuri, murături și sosuri chutney pentru a vă răsfăța papilele gustative. Așa că scoateți proviziile și porniți într-o aventură gastronomică!

Atât de multe de savurat într-un timp atât de scurt

Bineînțeles, indiferent cât sunt de delicioase produsele, este imposibil să le consumați pe toate. Și pentru că ar fi păcat să aruncați la coș cele mai bune roade ale naturii, ce-ar fi să încercați să conservați câte ceva? Metodele tradiționale, precum fermentarea, murăturile și alimentele puse la borcan, sunt la modă și sunt suprinzător de simplu de realizat.

  1. Fermentarea – înseamnă păstrarea alimentelor în sare sau saramură care activează bacteriile sănătoase, îmbunătățind conținutul de nutrienți.

  2. Murături – conservarea alimentelor folosind oțet, apă și sare (sau zahăr), într-un mediu rece. Sfat: puteți folosi bolurile sigilabile iCook pentru a mura la frigider produsele de sezon preferate, cum ar fi anghinarele.

  3. Alimente la borcan – se pun alimentele rămase în borcane de sticlă sterilizate care se păstrează luni de zile. Sfat: pregătiți diferite supe și sosuri cu Blenderul iCook, apoi transferați-le în borcane cu închidere ermetică. Oferiți-le în dar sau păstrați-le în cămară.

  4. Compot – păstrarea alimentelor în borcane sterilizate, după pregătirea la foc mic într-un sirop de zahăr (adăugând uneori condimente).

  5. Opțional: Opărire – acest pas poate fi necesar pentru ca diferite legume să aibă un gust bun când sunteți gata să le pregătiți mai târziu în decursul anului. Sfat: utilizați Setul de familie iCook pentru a pregăti această varietate de alimente. Păstrați câteva în bolurile sigilabile pentru săptămâna care urmează, iar restul congelați-le.

  6. Congelare – implică sigilarea alimentelor rămase într-un recipient specific și păstrarea acestora în congelator.

Sfaturi de conservare

Deși fiecare metodă de conservare este unică, acestea au câteva lucruri în comun. Pentru cele mai bune rezultate:

  1. folosiți întotdeauna fructe și legume de calitate bună, care nu prezintă deloc urme de alterare,

  2. sterilizați toate recipientele de sticlă,

  3. asigurați-vă că marginile borcanelor sunt uscate înainte de a le utiliza,

  4. folosiți doar recipiente care pot fi sigilate,

  5. nu ezitați să experimentați cu diferite tehnici, ierburi și condimente,

  6. atunci când congelați fructe sau legume crude, mai întâi opăriți-le pentru cele mai bune rezultate.

Folosim module cookie pentru a vă oferi o experiență optimă pe site-ul nostru. Modulele cookie sunt fișiere stocate în navigatorul dumneavoastră și sunt folosite de majoritatea website-urilor pentru a facilita personalizarea experienței dumneavoastră online.

Continuând să utilizați website-ul nostru fără a modifica setările, sunteți de acord să utilizăm module cookie.

Înțeleg