O AFACERE DE SUCCES
© iStockphoto

Rețete de gem

Locuinţă & stil de viaţă

Păstrează aroma verii cu aceste dulcețuri delicioase

Vara se apropie cu pași mici de final. Dar nu trebuie să fie neapărat un lucru rău. Păstrează savoarea acelor dimineți calde de vară, punând fructele preferate în conserve delicioase. Gemurile și marmeladele sunt un mod grozav de a păstra fructele și a reduce risipa, mai ales când ai cantități mai mari. Îți oferim sfaturi specializate pentru pregătirea gemurilor și trei dintre rețetele noastre preferate.

Rețetele noastre preferate

Gem de prune cu scorțișoară

Acesta este un gem grozav de pregătit pentru iarnă deoarece aroma delicată de scorțișoară îl face să fie perfect pentru biscuiții sau prăjiturile de Crăciun. Altfel, este un gem minunat de care să te bucuri tot anul, indiferent de sezon.

Gem de zmeură, ușor de făcut

Ne place la nebunie acest gem pentru că este foarte ușor de pregătit și atât adulții, cât și copiii îl iubesc. Aroma acestuia trezește nostalgia adulților. Cât despre copii? Dacă îndepărtezi semințele de zmeură cu un pai în timpul pregătirii, tinerii membri ai familiei vor fi încântați de dulceața acrișoară și textura mătăsoasă a gemului.

Marmeladă delicioasă de portocale

Deși această rețetă este puțin mai complexă decât cea de gem, merită cu siguranță efortul! Coaja de portocală din această marmeladă îi dă o textură diferită și un gust puțin amărui, ceea ce îi oferă o calitate aparte printre celelalte gemuri sau marmelade pe care le-ai putea pregăti. Este un alt deliciu de care te poți bucura tot anul.

Descărcați această rețetă aici ca PDF / ca ePub

  1. Gem de prune cu scorțișoară: PDF / ePub

  2. Gem de zmeură, ușor de făcut: PDF / ePub

  3. Marmeladă delicioasă de portocale: PDF / ePub

Sfaturi utile pentru pregătirea gemurilor sau marmeladelor:

Testul farfuriuței

Pune cinci farfuriuțe în congelator pentru cel puțin 15 minute, apoi așază o lingură de dulceață pe o farfuriuță. Împinge dulceața spre margini cu o lingură sau cu degetul. Vei ști că este gata când face cute. Dacă gemul sau marmelada este prea fluidă, nu este gata. Continuă să gătești și verifică la fiecare câteva minute cu o nouă farfuriuță.

Sterilizează borcanele și echipamentul

Preîncălzește cuptorul la 120°C. Spală borcanele și echipamentul, inclusiv polonicul și lingurile, în apă caldă, folosind Detergentul lichid concentrat pentru vase DISH DROPS TM. Clătește-le bine și pune borcanele pe o tavă în cuptor. Pune borcanele în cuptor pentru 10 minute sau până când se usucă complet și șterge echipamentul cu o cârpă curată. Sterilizarea este importantă pentru a înlătura orice urmă de bacterii sau ciuperci care ar face gemul să se strice foarte rapid.

Importanța pectinei

Gemurile, jeleurile și marmeladele se coagulează datorită nivelului de pectină din fructe. Când se adaugă zahăr, acidul natural din fructe se îngroașă și coagulează dulceața. Fructele cu un conținut mare de pectină sunt merele, fructele citrice și fructele de pădure. Fructele moi precum piersicile sau prunele au niveluri mai scăzute, dar dacă adaugi câteva linguri de suc de lămâie, dulceața se va coagula. Când este posibil, folosește fructe aproape coapte deoarece nivelurile de pectină vor fi cele mai mari.

Folosim module cookie pentru a vă oferi o experiență optimă pe site-ul nostru. Modulele cookie sunt fișiere stocate în navigatorul dumneavoastră și sunt folosite de majoritatea website-urilor pentru a facilita personalizarea experienței dumneavoastră online.

Continuând să utilizați website-ul nostru fără a modifica setările, sunteți de acord să utilizăm module cookie.

Înțeleg