Coş de cumpărături (0) 0 Coş de cumpărături

Nu există produse în coş.

Îți mulțumim! Lista ta de cumpărături a fost transferată către magazinul online.

Mergi la magazinul online
O AFACERE DE SUCCES
© Amway

Cum se obțin suplimentele NUTRILITE

Nutriţie & Wellbeing

Alberto Vega, manager al fermei NUTRILITETM din Mexic, ne vorbește despre sănătatea plantelor, agricultură sustenabilă și de ce recoltarea în perioada optimă este esențială pentru crearea suplimentelor alimentare NUTRILITE pe care le îndrăgești.

Ferma NUTRILITE din statul mexican Jalisco îți taie respirație. Zona este bine-cunoscută pentru întinsele sale câmpii verzi și pentru aerul răcoros al dimineții, care se încălzește pe durata zilei. Datorită faptului că se află aproape de ecuator, ferma întrunește toate condițiile naturale ideale pentru cultivarea unei varietăți de fructe, legume și ierburi aromate, printre care spanacul, varza kale, cresonul, alfalfa, broccoli, pătrunjelul, grepfrutul și lămâile, care asigura unele dintre ingredientele pe bază de plante ale suplimentelor alimentare NUTRILITE.

Alberto Vega in the offices of the Jaliscon sustainable NUTRILITE farm. © Amway

Alberto Vega, la birourile de la ferma NUTRILITE din Jalisco.

Cu toate acestea, dacă-l întrebi pe managerul de fermă Alberto Vega ce îi place mai mult când inspectează terenurile cultivate, răspunsul lui s-ar putea să te surprindă. „Mirosul de îngrășământ organic”, spune el, zâmbind pe sub mustață. „Nu e întotdeauna pe placul celor care nu sunt obișnuiți cu el, dar mie îmi dă un sentiment de încredere, deoarece sunt sigur că facem tot ce ne stă în puteri ca să asigurăm sănătatea plantelor.”

Pasiunea lui Alberto pentru agricultura sustenabilă se vede la tot pasul. În momentele de liniște, când începe să planifice viitorul sezon, își abandonează computerul și biroul și se refugiază în sânul naturii. „Stau ore în șir înșirând planuri pe o bucată de hârtie, privind orizontul: unde să plantez o cultură nouă, de cât teren am nevoie”, spune el. „Așa îmi găsesc inspirația.”

O viață dedicată plantelor sănătoase

Alberto a venit la ferma NUTRILITE din Mexic în urmă cu zece ani, ca stagiar. Astăzi, el manageriază o echipă de 128 de persoane, care îi împărtășesc entuziasmul pentru tot ce este natural și sustenabil. „NUTRILITE mi-a dat ocazia să mă dezvolt la nivel profesional, dar și, mai importat, la nivel personal. Sunt foarte mândru de fermă și de echipa mea”, spune el.

Pentru a-i ajuta pe toți să exceleze, Alberto își investește o parte din timp în organizarea de traininguri. „Ne instruim oamenii în fiecare an”, spune el, explicând că echipa sa este întotdeauna la curent cu cele mai noi practici ale agriculturii sustenabile, cum ar fi asigurarea unei pauze de regenerare a solului între cicluri, dar și cu aplicarea măsurilor de siguranță. Acest lucru este esențial, întrucât echipa are de îndeplinit multe sarcini, de la planificarea sezonului la selecția semințelor, controlul dăunătorilor și al bolilor, irigarea, fertilizarea, plivirea, recoltarea și multe altele.

Perioada optimă este totul!

Atunci când Alberto vorbește despre recoltare, face o pauză pentru a explica de ce ea este o parte esențială a călătoriei de la sămânță la supliment. Aceasta pentru că alegerea perioadei optime pentru recoltare poate influența semnificativ calitatea nutrienților naturali care pot fi extrași. Iar aceștia sunt nutrienții care intră în componența suplimentelor alimentare NUTRILITE.

În cele din urmă, perioada optimă de recoltare - până la o parte anume din zi - depinde de plata sau de cultura specifică, dar și de climă. „Atunci când planta ajunge la maturitate, are cel mai mare conținut nutrițional și oferă cel mai mare randament”, explică Alberto. „Acela e cel mai bun moment pentru a obține cât mai multe beneficii naturale posibil.”

Pentru Alberto și echipa lui, acest moment este înaintea prânzului. „Începem în jurul orei 7:00 și lucrăm până la 11:00”, spune el. „Am putea recolta și mai târziu, dar de atunci plantele încep să piardă rapid umiditate.” Expunerea la soare atunci când temperaturile depășesc 30°C poate compromite foarte ușor materialul recoltat.

Nu toate muncile de recoltare se desfășoară pe timpul zilei. La ferma Nutrilite Ubajara din Brazilia, recoltarea cireșelor acerola are loc noaptea. Acest lucru se datorează faptului că la temperatură joasă, adică noaptea, fructele au un conținut mai mare de vitamină C.

Deoarece plantele au cel mai mare conținut nutrițional la momente diferite în timp, așa cum spunea Alberto, fiecare activitate de recoltare este o cursă contracronometru. Fermierii fac tot posibilul ca roadele să-și păstreze cât mai mulți nutrienți posibil. În definitiv, calitatea a fost dintotdeauna - și continuă să fie - esențială pentru suplimentele alimentare NUTRILITE.

Atunci când culturile sunt recoltate în cele mai bune condiții, se obțin ingrediente excelente pentru următoarea parte a procesului.

Vrei să afli cum se împletesc agricultura, nutriția, sănătatea, starea de bine și alimentația? Revino aici pentru următorul material din această serie, când îți vom prezenta laboratorul lui Alli Klosner, care își dedică timpul dezvoltării formulelor suplimentelor alimentare NUTRILITE.

Pentru mai multe informații despre NUTRILITE, dă clic aici.

Folosim module cookie pentru a vă oferi o experiență optimă pe site-ul nostru. Modulele cookie sunt fișiere stocate în navigatorul dumneavoastră și sunt folosite de majoritatea website-urilor pentru a facilita personalizarea experienței dumneavoastră online.

Continuând să utilizați website-ul nostru fără a modifica setările, sunteți de acord să utilizăm module cookie.

Înțeleg