Timp de pregătire: 20 de minute
Timp de gătire: 25 de minute
Ingrediente:
15 g ceapă
5 g ghimbir
200 g sfeclă roșie
40 g mere
25 g portocale
5 g arahide
10 g smochine uscate
20 g parmezan
50 g băutură de soia naturală
5 ml ulei de măsline
80 ml supă de legume
5 g smântână (grăsime 10%)
o tulpină de pătrunjel proaspăt
un praf de condiment pentru turtă dulce
un praf de zahăr brun
un praf de sare
un praf de piper negru
o frunză de dafin
Metodă de preparare:
Decojiți și tăiați mărunt ceapa și ghimbirul.
Spălați și decojiți sfecla roșie și merele, apoi tăiați-le cuburi.
Încingeți uleiul într-o cratiță iCook mare pe foc mediu, adăugați ceapa și ghimbirul și prăjiți 1-2 minute, până devin transparente.
Adăugați sfecla roșie și merele și lăsați la înăbușit 2-3 minute.
Turnați supa de legume peste și adăugați mirodeniile, zahărul și frunza de dafin. Acoperiți supa și lăsați la înăbușit la foc mic aproximativ 20 de minute.
Între timp, pregătiți toppingul. Răzuiți mărunt portocala, apoi stoarceți sucul. Tocați arahidele în bucăți mari și, folosind o oală iCook mică, rumeniți-le până devin crocante. Tocați smochinele și pătrunjelul. Răzuiți parmezanul și amestecați-l cu pătrunjelul, smochinele și arahidele.
Scoateți frunza de dafin din cratiță, adăugați băutura de soia și pasați supa până ajunge la o consistență cremoasă. În cele din urmă, asezonați cu sare, piper și suc de portocale înainte de a servi.
Pentru servire: Puneți supa în boluri cu polonicul și garnisiți cu toppingul.