Timp de pregătire și de gătire: Durată de 1 h
Ingrediente:
2 cartofi dulci mari, curățați și tăiați cubulețe
100 ml ulei de măsline, plus două linguri extra
2 linguri de oțet din vin alb
1 vârf de linguriță de zahăr
1 linguriță de muștar Dijon
450 g de varză kale creață, tocată, fără nervurile groase
1 lipie albă, tăiată în fâșii late
125 de grame de feta, scursă și tăiată în cuburi mari
4 linguri de semințe de rodie
3 linguri de nuci pecan
Sare și piper proaspăt măcinat
Metodă de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 °C (160° ventilator), gaz 4.
Amestecați cartofii dulci cu 2 linguri de ulei de măsline, adăugând sare și piper după gust, apoi puneți-i într-o tavă.
Lăsați la cuptor timp de 30 – 40 de minute, întorcându-i cam la jumătatea timpului, până sunt moi în interior și rumeni în exterior.
Între timp, amestecați oțet, zahăr și muștar cu un pic de sare și piper într-un bol iCook mare până se dizolvă zahărul și sarea.
Adăugați treptat 100 ml de ulei de măsline și amestecați până când dressing-ul devine gros și emulsionat. Adăugați varza kale și acoperiți-o în dressing cu ajutorul mâinilor.
Prăjiți fâșiile de lipie într-o tigaie de sotare iCook la căldură moderată, întorcându-le din când în când. Luați de pe aragaz.
Scoateți cartofii dulci din cuptor când sunt gata. Lăsați-i să se răcească puțin, apoi adăugați kale cu feta, semințe de rodie și nuci pecan, amestecând bine.
Așezați în farfurii și adăugați deasupra fâșiile de lipie prăjite înainte de a servi.
Kale festiv, cartofi dulci la cuptor și salată de păstârnac cu feta, nuci pecan și rodie (Descărcați ca PDF ca ePub )