Timp de pregătire: 15 min
Timp de răcire: 1 oră
Ingrediente:
4 linguri de ulei vegetal
200 g de piure de tomate
200 g zahăr pudră
80 ml apă
120 ml de oțet alb
½ linguriță de sare
¼ linguriță mărar uscat
¼ linguriță piper proaspăt măcinat
4 fileuri de hering, dezosate și feliate
Metodă de preparare:
Încălziți uleiul într-o tigaie mare iCook, la foc mediu.
Adăugați piureul de tomate, amestecând constant până atinge punctul de fierbere. Reduceți căldura la minimum și adăugați zahărul.
Lăsați pe foc până când se dizolvă zahărul. Adăugați apa, oțetul, sarea, mărarul și piperul și amestecați.
Puneți heringul într-un borcan mare. Turnați sosul de tomate deasupra.
Lăsați să se răcească la temperatura camerei înainte de a sigila. Lăsați la frigider timp de 1 zi înainte de a servi.