Coş de cumpărături (0) 0 Coş de cumpărături

Nu există produse în coş.

Îți mulțumim! Lista ta de cumpărături a fost transferată către magazinul online.

Mergi la magazinul online
O AFACERE DE SUCCES
© StockFood

Risotto la cuptor cu dovleac

Rețete

Timp de pregătire și de gătire: 1 oră și 45 min de minute

Ingrediente:

  1. 2 linguri ulei de măsline

  2. 2 șalote, tocate mărunt

  3. 2 căței de usturoi, tocați mărunt

  4. 175 g orez Arborio

  5. 150 ml de vin alb, sec

  6. 1 l bază supă de legume, menținută fierbinte pe aragaz

  7. 80 ml smântână grasă

  8. 1/4 dovleac mic, fără semințe, tăiat felii subțiri

  9. Sare și piper proaspăt măcinat

  10. Pentru servire: 3 – 4 linguri de smântână și 2 – 3 linguri de parmezan ras

Metodă de preparare:

  1. Pentru risotto: Încălziți uleiul într-o tigaie mare, nu foarte adâncă (de exemplu, tigaia pentru sotare Senior din Setul pentru familie). Puneți-l la încins la căldură medie. Adăugați șalotele, usturoiul și un vârf de sare. Lăsați pe foc 5 – 6 minute până când se înmoaie.

  2. Adăugați orezul și amestecați frecvent timp de 2 – 3 minute, până când orezul devine translucid. Adăugați vinul, lăsați să dea în clocot, apoi lăsați la foc mic încă 2 minute.

  3. Încorporați baza de supă de legume, adăugând o cantitate cât încape într-un polonic, amestecând și lăsând să fiarbă la foc mic, până când orezul a absorbit toată supa înainte de adăugarea următorului polonic.

  4. Continuați până când orezul a absorbit toată baza de supă și este moale și cremos – aproximativ 25 – 30 de minute. Poate nu va fi necesar să folosiți toată baza de supă.

  5. Preîncălziți cuptorul la 190°C (170° ventilator), gaz 5.

  6. După ce orezul este gata, adăugați smântâna grasă, omogenizați și asezonați după gust. Transferați compoziția într-un vas de copt și așezați deasupra feliile de dovleac.

  7. Coaceți timp de 30 – 40 de minute până când risotto-ul se rumenește deasupra, iar dovleacul este moale în interior.

  8. Pentru servire: Scoateți din cuptor și lăsați timp de 5 minute înainte de a servi cu smântână. Presărați deasupra parmezan ras.

Risotto la cuptor cu dovleac (Descărcați ca PDF / ca ePub )

Folosim module cookie pentru a vă oferi o experiență optimă pe site-ul nostru. Modulele cookie sunt fișiere stocate în navigatorul dumneavoastră și sunt folosite de majoritatea website-urilor pentru a facilita personalizarea experienței dumneavoastră online.

Continuând să utilizați website-ul nostru fără a modifica setările, sunteți de acord să utilizăm module cookie.

Înțeleg