Coş de cumpărături (0) 0 Coş de cumpărături

Nu există produse în coş.

Îți mulțumim! Lista ta de cumpărături a fost transferată către magazinul online.

Mergi la magazinul online
O AFACERE DE SUCCES
© Shutterstock

Künefe - desert special turcesc

Rețete

Nivel de dificultate: De la ușor la mediu

Echipament folosit: tigaie non-adezivă iCook 30 cm, set de cuțite de 5 piese iCook, bol de amestecare iCook

Yasemin Uzunpostalcı ne recomandă această rețetă și ne spune: „Dacă nu vă place brânza, puteți folosi nuci.” Yasemin este din Konya, Turcia și este IPA Amway la nivel de Platină Fondator.

Ingrediente pentru aluat: 400 g de aluat filo mărunțit fin (cunoscut și ca aluat kataifi), 250 g mozzarella sau brânză filată nesărată, 100 g unt nesărat, ½ lingură melasă

Ingrediente pentru sirop: 200 g zahăr, 400 ml apă, 2-3 picături de zeamă de lămâie

Metodă de preparare:

  1. Pentru a face sirop, turnați apa și zahărul în oală și fierbeți la foc mic pentru cinci minute sau până s-a dizolvat complet zahărul. Amestecați continuu. Luați de pe foc, puneți zeama de lămâie și amestecați, apoi lăsați să se răcească.

  2. În tigaia dvs., amestecați un sfert din untul moale și melasa cu degetele, în centrul tigăii. Întindeți untul pe întreaga suprafață a tigăii, acoperind-o uniform.

  3. Puneți aluatul fin mărunțit pe o suprafață curată. Topiți restul untului și apoi turnați-l peste aluat. Întindeți untul cu degetele până când aluatul mărunțit devine lipicios în mod uniform.

  4. Luați jumătate din aluatul cu unt și apăsați-l ferm în tigaia cu unt și melasă. Puneți aluatul în tigaie pentru a realiza primul strat.

  5. Tăiați brânza în felii subțiri și așezați-o în mod uniform peste primul strat de aluat. Brânza formează al doilea strat uniform. Luați aluatul care rămâne și așezați-l și apăsați-l peste brânză pentru a realiza al treilea strat.

  6. Plasați tigaia pe aragaz la foc mic-mediu pentru 2-3 minute sau până când aluatul a devenit galben-auriu. Mișcați tigaia în mod constant pentru a împiedica aluatul să se lipească. Întoarceți conținutul pe partea cealaltă cu ajutorul unei farfurii mari și gătiți cealaltă parte la fel. Odată ce a doua parte este galben-aurie, turnați siropul pregătit peste desert și luați-l de pe foc. Puteți servi împreună cu fistic delicios sau orice alt tip de nuci!

Descărcați această rețetă aici ca PDF / ca ePub

Folosim module cookie pentru a vă oferi o experiență optimă pe site-ul nostru. Modulele cookie sunt fișiere stocate în navigatorul dumneavoastră și sunt folosite de majoritatea website-urilor pentru a facilita personalizarea experienței dumneavoastră online.

Continuând să utilizați website-ul nostru fără a modifica setările, sunteți de acord să utilizăm module cookie.

Înțeleg