Coş de cumpărături (0) 0 Coş de cumpărături

Nu există produse în coş.

Îți mulțumim! Lista ta de cumpărături a fost transferată către magazinul online.

Mergi la magazinul online
O AFACERE DE SUCCES

Bulgur cu carne de oaie și legume

Rețete

Acest fel de mâncare sățios, cu un ușor gust de chimen, este perfect pentru o seară răcoroasă.

Timp total de preparare: 60 de minute / Porții: 4 / Valoare energetică per porție: 660 kcal

Echipament pentru gătit:

  1. tigaie senior pentru sotare, cu capac

  2. sau tigaia non-aderentă cu capac din sticlă tratată termic de 30 de cm

Ingrediente:

  1. 350 g bulgur

  2. 2 (220 g) cepe

  3. ½ (100 g) morcov

  4. 400 g carne de oaie, tocată fin

  5. 50 ml ulei vegetal

  6. 1 (200 g) dovlecel de dimensiuni medii

  7. 150 g roșii

  8. 1 vârf de semințe de chimion

  9. sare și piper după gust

  10. apă

Informații nutriționale per porție:

  1. Proteine - 27,2 g

  2. Grăsimi - 31,6 g

  3. Carbohidrați - 66,7 g

  4. Valoare energetică - 660 kcal

  5. Colesterol - 80 mg

  6. Index glicemic - 85 (ridicat)

Metodă de preparare:

  1. Toacă mărunt ceapa și morcovul, apoi călește-le în tigaia pentru sotat încinsă.

  2. Ia legumele călite din tigaia pentru sotat și în locul lor pune bucățelele de carne de oaie. Călește carnea timp de 10 minute.

  3. Adaugă legumele, semințele de chimion, dovlecelul tăiat și roșiile lângă carnea de oaie, în tigaia pentru sotare. Toarnă 100 de ml de apă peste amestec și acoperă cu un capac. Gătește toate ingredientele împreună pentru încă 20-30 de minute.

  4. Când carnea este aproape gata, presară un strat subțire de bulgur pe deasupra, adaugă sare și piper după gust și toarnă apă în tigaia pentru sotare cât să acopere bulgurul. Pune capacul și gătește la foc mic încă 15 minute. Apoi stinge focul și lasă bulgurul să se odihnească încă 10 minute.

  5. Nu amesteca bulgurul cât timp se gătește pentru a-i păstra aspectul de boabe. Adăugă ierburi și mirodenii și asezonează după gust. Carnea de oaie va fi și mai delicioasă dacă adaugi un pic de dovleac plăcintar (150 g).

Articole asemănătoare

Kebab de miel pe batoane de scorțișoară, cu sos din iaurt natural

Rețete

Detalii

Rulouri de pui cu legume la abur

Rețete

Detalii

Folosim module cookie pentru a vă oferi o experiență optimă pe site-ul nostru. Modulele cookie sunt fișiere stocate în navigatorul dumneavoastră și sunt folosite de majoritatea website-urilor pentru a facilita personalizarea experienței dumneavoastră online.

Continuând să utilizați website-ul nostru fără a modifica setările, sunteți de acord să utilizăm module cookie.

Înțeleg