Coş de cumpărături (0) 0 Coş de cumpărături

Nu există produse în coş.

Îți mulțumim! Lista ta de cumpărături a fost transferată către magazinul online.

Mergi la magazinul online
O AFACERE DE SUCCES
© Amway

Rulouri de varză de Savoia cu orez sălbatic și dovlecei

Rețete

Un preparat vegetarian sățios, potrivit pentru o seară friguroasă de iarnă

Timp total de preparare: 1 oră și 50 de minute / Porții: 7-8 / Valoare energetică per porție: 158 kcal

Echipament pentru gătit:

  1. Vas de gătit cu aburi – 4 litri

  2. Tigaie senior pentru sotare, cu capac

Ingrediente:

  1. 200 g de orez sălbatic

  2. 2 cepe

  3. 1 (100 g) morcov

  4. 200 g de dovlecei

  5. 100 g de tulpină de țelină

  6. 3 (180 g) roșii

  7. 2 crenguțe de cimbru proaspăt (sau uscat)

  8. 2 căței de usturoi

  9. 500 ml de suc de roșii

  10. 1 frunză de dafin

  11. 1 g mix de piper

  12. 1 căpățână de varză de Savoia

  13. 1 lingură de ulei de măsline

Informații nutriționale per porție:

  1. Proteine - 5,3 g

  2. Grăsimi - 2,4 g

  3. Carbohidrați - 3,9 g

  4. Valoare energetică - 158 kcal

  5. Colesterol - 0 mg

  6. Index glicemic - 85 (ridicat)

Metodă de preparare:

  1. Gătește orezul sălbatic în vasul de gătit de 4 litri, în timp ce sotezi al dente frunzele de varză de Savoia în vasul cu aburi.

  2. Toacă mărunt toate legumele (cubulețele ar trebui să aibă mărimea unui bob de orez).

  3. Mai întâi sotează doar usturoiul în uleiul de măsline, într-o tigaie senior pentru sotare, apoi adaugă restul legumelor. Sotează al dente toate aceste ingrediente.

  4. Scurge orezul gătit prin sită și amestecă-l cu legumele sotate.

  5. Umple frunzele de varză de Savoia cu amestecul de orez și legume, apoi aranjează rulourile de varză pe fundul vasului de gătit de 4 litri. Pune rulourile de varză aproape unele de celelalte pentru a le păstra forma.

  6. Toarnă sucul de roșii peste rulourile de varză în vasul de gătit și adaugă niște apă ca să le acoperi pe toate. Adu-le la fierbere, asezonează-le cu sare și condimente, acoperă cu capacul pentru a crea o etanșare umedă, apoi scade intensitatea focului. Gătește preparatul timp de 20-25 de minute, apoi stinge focul și lasă rulourile să se odihnească încă 30-40 de minute cu capacul deasupra.

  7. Adăugă iaurt și plante aromatice proaspete înainte de servire, după gust.

Folosim module cookie pentru a vă oferi o experiență optimă pe site-ul nostru. Modulele cookie sunt fișiere stocate în navigatorul dumneavoastră și sunt folosite de majoritatea website-urilor pentru a facilita personalizarea experienței dumneavoastră online.

Continuând să utilizați website-ul nostru fără a modifica setările, sunteți de acord să utilizăm module cookie.

Înțeleg