Salată de fenicul, fasole albă și brânză proaspătă prăjită
Rețete
Această salată hrănitoare este pur și simplu perfectă pentru lunile reci.
Această salată hrănitoare este pur și simplu perfectă pentru lunile reci.
Timp total de preparare: 30 de minute / Porții: 4 / Valoare energetică per porție: 222 kcal
Echipament pentru gătit:
tigaia non-aderentă cu capac din sticlă tratată termic de 30 de cm
boluri pentru amestecare cu capac
Ingrediente:
1 bulb de fenicul (poate fi înlocuit cu tulpini de țelină)
400 g de fasole albă, la conservă
1 ceapă roșie
2 căței de usturoi
coaja răzuită de la 1 lămâie
1 lingură de suc de lămâie
2 linguri de oțet balsamic
1 lingură de ulei din semințe de dovleac
5 fire de pătrunjel, tocate
200 g de brânză poaspătă sau tofu
sare și piper după gust
Informații nutriționale per porție:
Proteine - 15,4 g
Grăsimi - 12,3 g
Carbohidrați - 12,3 g
Valoare energetică - 221,6 kcal
Colesterol - 30,5 mg
Index glicemic - 20 (scăzut)
Metodă de preparare:
Toacă subțire sau răzuiește bulbul de fenicul și lăsă-l în apă rece timp de 10 minute.
Într-un bol mare amestecă fasolea boabe, ceapa roșie (tăiată feliuțe mici), coaja de lămâie răzuită, usturoiul tocat și pătrunjelul. Scoate feniculul din apă și usucă-l cu prosoape de hârtie. Adăugă-l la celelalte legume în bolul pentru amestecare, adaugă oțetul balsamic și sucul de lămâie. Asezonează cu sare și piper.
Preîncălzește tigaia la foc mediu, taie brânza în cuburi de 2 cm, trece 3-4 cubulețe printr-un băț de frigăruie, adaugă uleiul din semințe de dovleac și prăjește-le ușor pe toate părțile în tigaie.
Transferă salata pe o farfurie și adaugă frigăruile cu brânză.
Opțional, stropește cu oțet balsamic.
Folosim module cookie pentru a vă oferi o experiență optimă pe site-ul nostru. Modulele cookie sunt fișiere stocate în navigatorul dumneavoastră și sunt folosite de majoritatea website-urilor pentru a facilita personalizarea experienței dumneavoastră online.
Continuând să utilizați website-ul nostru fără a modifica setările, sunteți de acord să utilizăm module cookie.