Coş de cumpărături (0) 0 Coş de cumpărături

Nu există produse în coş.

Îți mulțumim! Lista ta de cumpărături a fost transferată către magazinul online.

Mergi la magazinul online
O AFACERE DE SUCCES

Gnocchi de cartofi cu sos pesto de pătrunjel

Rețete

Timp total de preparare: 50 de minute / Porții: 4 / Valoare energetică per porție: 475 kcal

Echipament pentru gătit:

  1. bol pentru amestecare cu capac

  2. vas de gătit cu capac, Dutch Oven – 8 litri, vas pentru paste cu inel interior

  3. tigaie senior pentru sotare, cu capac

Ingrediente pentru gnocchi:

  1. 100 g făină albă

  2. 1 ou

  3. 500 g de cartofi

  4. sare și piper după gust

Ingrediente pentru pesto:

  1. coaja de la 1 lămâie

  2. 40 g de brânză Parmezan (Parmigiano-Reggiano)

  3. 5 capere

  4. 40 g de pătrunjel

  5. 1 cățel de usturoi

  6. 100 ml de ulei de măsline

  7. 70 g de nuci (fără coajă)

Informații nutriționale per porție:

  1. Proteine - 11,3 g

  2. Grăsimi - 36,3 g

  3. Carbohidrați - 25,6 g

  4. Valoare energetică - 475 kcal

  5. Colesterol - 65 mg

  6. Index glicemic - 85 (ridicat)

Metodă de preparare:

  1. Fierbe cartofii în coajă până sunt gata fierți, lasă-i să se răcească și apoi decojește-i.

  2. Fără a adăuga vreun lichid, obține un piure gros din cartofi.

  3. Fă aluatul pentru gnocchi: adaugă făina și oul la piure, amestecând bine. Aluatul trebuie să fie elastic.

  4. Întinde aluatul astfel încât să obții un rulou subțire, apoi taie-l în bucăți de 2,5 cm. Folosește o furculiță ca să apeși bucățile de aluat dintr-o parte în alta.

  5. Folosește blenderul pentru a face sosul pesto: combină caperele, brânza Parmezan, pătrunjelul, usturoiul, nucile și uleiul de măsline, amestecă toate ingredientele în blender la viteză mică pentru a obține un amestec fin.

  6. Adu apa din oala de 8 litri Dutch oven la fierbere, săreaz-o, apoi pune gnocchi în apa sărată și fierbe-i timp de 1-2 minute.

  7. Transferă gnocchi fierți într-un bol de servire și toarnă sosul pesto peste ei. Poți folosi și un pesto gata făcut de la magazin sau poți să îl înlocuiești cu orice alt sos.

Articole asemănătoare

Rulouri de varză de Savoia cu orez sălbatic și dovlecei

Rețete

Detalii

Salată de fenicul, fasole albă și brânză proaspătă prăjită

Rețete

Detalii

Folosim module cookie pentru a vă oferi o experiență optimă pe site-ul nostru. Modulele cookie sunt fișiere stocate în navigatorul dumneavoastră și sunt folosite de majoritatea website-urilor pentru a facilita personalizarea experienței dumneavoastră online.

Continuând să utilizați website-ul nostru fără a modifica setările, sunteți de acord să utilizăm module cookie.

Înțeleg