Timp total de preparare: 50 de minute / Porții: 4 / Valoare energetică per porție: 475 kcal
Echipament pentru gătit:
bol pentru amestecare cu capac
vas de gătit cu capac, Dutch Oven – 8 litri, vas pentru paste cu inel interior
tigaie senior pentru sotare, cu capac
Ingrediente pentru gnocchi:
100 g făină albă
1 ou
500 g de cartofi
sare și piper după gust
Ingrediente pentru pesto:
coaja de la 1 lămâie
40 g de brânză Parmezan (Parmigiano-Reggiano)
5 capere
40 g de pătrunjel
1 cățel de usturoi
100 ml de ulei de măsline
70 g de nuci (fără coajă)
Informații nutriționale per porție:
Proteine - 11,3 g
Grăsimi - 36,3 g
Carbohidrați - 25,6 g
Valoare energetică - 475 kcal
Colesterol - 65 mg
Index glicemic - 85 (ridicat)
Metodă de preparare:
Fierbe cartofii în coajă până sunt gata fierți, lasă-i să se răcească și apoi decojește-i.
Fără a adăuga vreun lichid, obține un piure gros din cartofi.
Fă aluatul pentru gnocchi: adaugă făina și oul la piure, amestecând bine. Aluatul trebuie să fie elastic.
Întinde aluatul astfel încât să obții un rulou subțire, apoi taie-l în bucăți de 2,5 cm. Folosește o furculiță ca să apeși bucățile de aluat dintr-o parte în alta.
Folosește blenderul pentru a face sosul pesto: combină caperele, brânza Parmezan, pătrunjelul, usturoiul, nucile și uleiul de măsline, amestecă toate ingredientele în blender la viteză mică pentru a obține un amestec fin.
Adu apa din oala de 8 litri Dutch oven la fierbere, săreaz-o, apoi pune gnocchi în apa sărată și fierbe-i timp de 1-2 minute.
Transferă gnocchi fierți într-un bol de servire și toarnă sosul pesto peste ei. Poți folosi și un pesto gata făcut de la magazin sau poți să îl înlocuiești cu orice alt sos.