Timp total de preparare: 60 de minute / Porții: 4 / Valoare energetică per porție: 96 kcal
Echipament pentru gătit:
tigaie senior pentru sotare, cu capac
bol pentru amestecare cu capac
Ingrediente:
6 tulpini de praz
250 ml de iaurt natural
4 fire de coriandru
4 fire de tarhon
1 lingură de oțet balsamic
1 linguriță de miere (amestecată cu oțet balsamic)
1 linguriță de muștar boabe
sare și piper
Informații nutriționale per porție:
Proteine - 6,1 g
Grăsimi - 2,1 g
Carbohidrați - 13,2 g
Valoare energetică - 96,4 kcal
Colesterol - 5,6 mg
Index glicemic - 25 (scăzut)
Metodă de preparare:
Taie tulpinile de praz pe diagonală în bucăți de 10 cm, apoi spală-le bine și leagă-le cu ață pentru gătit ca să își păstreze forma. Ața de gătit poate fi înlocuită și cu fâșii fierte de praz.
Fierbe apa într-o tigaie senior pentru sotare și săreaz-o. Cufundă prazul pregătit în apa fierbinte și sărată. Adu din nou apa la fierbere și gătește prazul timp de 15-20 de minute la foc mic cu ajutorul etanșării umede formată între tigaie și capac.
Când prazul e fiert, lasă-l să se răcorească, șterge-l cu un prosop de hârtie și aranjează-l pe o farfurie.
Prepară sosul vinaigrette amestecând plantele aromatice tocate mărunt, muștarul boabe, iaurtul natural, sarea și piperul până este omogen. Răcește sosul.
Toarnă sosul vinaigrette peste prazul aranjat în farfurie, apoi stropește-l cu oțet balsamic și amestecul de miere. Este preferabil să pui farfuria la frigider puțin pentru a lăsa prazul să absoarbă sosul.