Timp total de preparare: 1 oră și 30 de minute / Porții: 4 / Valoare energetică per porție: 495 kcal
Echipament pentru gătit:
tigaia non-aderentă de 30 de cm cu capac din sticlă tratată termic
tigaia senior pentru sotare cu capac
boluri pentru amestecare cu capac
Ingrediente:
4 vinete mici
100 g brânză Gouda
Ingrediente pentru umplutură:
450 g carne tocată de curcan
200 g de dovlecei
1 ceapă
1 morcov mic
3 (150 g) tulpini de țelină
1 vârf de semințe de chimion
1 cățel de usturoi
2 roșii
Informații nutriționale per porție:
Proteine - 31,6 g
Grăsimi - 29,1 g
Carbohidrați - 26,6 g
Valoare energetică - 494,7 kcal
Colesterol - 258,7 mg
Index glicemic - 85 (ridicat)
Metodă de preparare:
Taie vinetele în jumătăți pe lungime, pune-le într-o tigaie, acoperă-le cu capacul și gătește-le la foc mic timp de 15-20 de minute. Când sunt gata, lasă-le puțin să se răcorească, scoate miezul și păstrează coaja. Vom umple coaja mai târziu.
Toacă mărunt toate legumele. Toacă usturoiul.
Sotează al dente toate legumele într-o tigaie senior pentru sotare. Apoi adaugă carnea tocată de curcan, amestecă bine și adaugă miezul vinetelor și semințele de chimen.
Umple coaja de la vinete cu această umplutură, redându-le forma inițială. Aranjează vinetele umplute în tigaia senior pentru sotare sau în cealaltă tigaie. Presară-le cu brânza Gouda, toarnă 1 cm de apă pe fundul tigăii și adaugă carnea de curcan rămasă. Acoperă totul cu capacul și gătește prin etanșare umedă timp de 15 minute.
Transferă vinetele gătite într-un bol de servire și toarnă lichidul de la gătire peste ele. Această rețetă este delicioasă și cu sosurile Tzatziki și Mazzoni.