Timp total de preparare: 15-20 de minute / Porții: 4 / Valoare energetică per porție: 506 kcal
Echipament pentru gătit:
Tigaia non-aderentă de 30 cm cu capac din sticlă tratată termic
1 tigaie mare pentru sotare – de 1 sau 2 litri - cu capac
Bol pentru amestecare cu capac
Ingrediente:
4 coaste de vită
3 ardei (verde, galben și roșu)
4 roșii medii
4 fire de coriandru
1 lingură ulei de măsline extra virgin
1 lingură de oțet din vin roșu
1/2 căpățână de salată Iceberg
sare și piper
Informații nutriționale per porție:
Proteine - 41,8 g
Grăsimi - 32,3 g
Carbohidrați - 12,1 g
Valoare energetică - 506,4 kcal
Colesterol - 238 mg
Index glicemic - 25 (scăzut)
Metodă de preparare:
Unge cu ulei coastele de vită, asezonează-le cu sare și lasă-le la marinat timp de 10 minute.
Taie ardeii în bucăți mari și gătește-i într-o tigaie pentru sotare timp de 5-7 minute până devin ușor de decojit. Apoi răcorește-i sub apă rece, decojește-i, șterge-i cu un prosop de hârtie și toacă-i mărunt cu un cuțit.
Crestează ușor fiecare roșie cu un cuțit, afundă-le în apă fiartă pentru 5-10 secunde, apoi curăță-le și toacă-le mărunt. Combină roșiile tocate cu ardeii tăiați, adaugă oțetul din vin, uleiul de măsline rămas, sarea, piperul și lasă-le puțin să se odihnească ca să prindă gust.
Încinge tigaia. Tamponează carnea de vită cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta uleiul în exces și rumenește-o până devine aurie pe ambele părți. Acoperă apoi cu capacul și gătește la foc mic încă 5 minute.
Când friptura este bine făcută, pune-o pe farfurie și servește-o împreună cu sosul de legume și foi de salată ca garnitură.