Timp total de preparare: 2 ore / Porții: 4 / Valoare energetică per porție: 465 kcal
Echipament pentru gătit:
Tigaie senior pentru sotare cu capac
Tigaia non-aderentă de 30 cm cu capac din sticlă tratată termic
Ingrediente:
1,5 kg obrăjori de vițel (pot fi înlocuiți cu pulpă)
30 g făină
2 linguri de ulei vegetal
300 g de tulpină de țelină
2 cepe
1 morcov
2 căței de usturoi
50 ml de vin alb
2 g cimbru
2 roșii
sare și piper
Informații nutriționale per porție:
Proteine - 54,3 g
Grăsimi - 21,4 g
Carbohidrați - 13,7 g
Valoare energetică - 464,7 kcal
Colesterol - 525 mg
Index glicemic - 85 (ridicat)
Metodă de preparare:
Înlătură toate tendoanele de pe obrăjorii de vițel, trece carnea prin făină și rumenește-o în tigaie până devine aurie pe ambele părți. Adaugă vin și lasă-l să se evapore. Dacă dorești să gătești obrăjorii de vițel fără ulei, atunci nu îi da prin făină, ci gătește-i în tigaie după ce i-ai uns cu un prosop de hârtie îmbibat cu ulei înainte de a-i rumeni.
Toacă toate legumele, inclusiv roșiile și usturoiul, în cuburi de 1 cm și sotează-le în tigaia pentru sotare fără ulei. Apoi, adăugă obrăjorii de vițel împreună cu cimbrul și sucul rămas după rumenire. Adaugă apă astfel încât atât carnea, cât și legumele să fie acoperite și adu-le la fierbere.
Îndepărtează spuma, adaugă sarea și piperul, dă focul la mic, asigură-te că s-a format etanșarea umedă și lasă obrăjorii de vițel să să mai gătească încă o oră și jumătate.
Pune obrăjorii de vițel pe o farfurie. Strecoară din sucul rezultat din amestecul de legume, asezonează-l după gust și toarnă-l peste carne.