Coş de cumpărături (0) 0 Coş de cumpărături

Nu există produse în coş.

Îți mulțumim! Lista ta de cumpărături a fost transferată către magazinul online.

Mergi la magazinul online
O AFACERE DE SUCCES
© Amway

Kebab de miel pe batoane de scorțișoară, cu sos din iaurt natural

Rețete

Timp total de preparare: 1 oră și 30 de minute / Porții: 6 / Valoare energetică per porție: 268 kcal

Echipament pentru gătit:

  1. Tigaia non-aderentă de 30 cm cu capac din sticlă tratată termic

  2. Boluri pentru amestecare cu capac

Ingrediente:

  1. 500 g de picior de miel

  2. 1 ceapă

  3. 1 cățel de usturoi

  4. 1 vârf de semințe de chimion

  5. 5 fire de coriandru

  6. ardei iute roșu (pe vârful cuțitului)

  7. 8 batoane de scorțișoară

  8. sare, amestec de piper după gust

Ingrediente pentru sos:

  1. 250 ml de iaurt natural

  2. 4 fire de mentă

  3. 1 linguriță de suc de lămâie

  4. sare și piper după gust

Informații nutriționale per porție (400 ml):

  1. Proteine - 23,2 g

  2. Grăsimi - 17,6 g

  3. Carbohidrați - 4,1 g

  4. Valoare energetică - 267,8 kcal

  5. Colesterol - 87,5 mg

  6. Index glicemic - 20 (scăzut)

Metodă de preparare:

  1. Îndepărtează venele de pe piciorul de miel și taie-l, la început, în cuburi. Apoi, folosind un cuțit mare, toacă cuburile în bucăți mici. Ca alternativă, poți trece carnea prin mașina de tocat.

  2. Toacă mărunt ceapa și usturoiul, pune-le în bolul de amestecare, adaugă frunzele de coriandru tocate și carnea tocată. Amestecă bine, asezonează cu sare și piper, adaugă ardeiul iute roșu. Pune la frigider amestecul timp de o oră.

  3. Toacă mărunt frunzele de mentă, combină-le cu iaurtul, adaugă sucul de lămâie și semințele de chimen, sare și piper după gust, amestecă bine și pune la frigider pentru 15-20 de minute.

  4. Scoate amestecul de carne din frigider și frământă-l de mai multe ori ca să scoți aerul și să-l faci mai maleabil; apoi împarte amestecul în 8 porții.

  5. Cu mâinile umezite ia o porție din amestec și formează o „clătită”. Pune un baton de scorțișoară la marginea acestei „clătite” și ruleaz-o astfel încât batonul de scorțișoară să fie parțial înăuntru și parțial înafară. Fă același lucru cu celelalte 7 porții.

  6. Preîncălzește tigaia la foc mediu, apoi gătește kebaburile timp de 2-3 minute pe fiecare parte (4 părți în total). Apoi acoperă cu un capac, dă focul la minimum și lasă kebaburile în tigaie timp de încă 5-7 minute.

  7. Transferă kebaburile gătite pe farfurii individuale, 2 per porție și servește cu sos de iaurt. Poate fi folosit orice alt sos, după preferințe.
    Când carnea este tăiată cubulețe (în loc să fie tocată), kebabul este mai suculent. Poți folosi bețe de frigărui obișnuite în loc de batoane de scorțișoară. Totuși, batoanele de scorțișoară pot fi folosite de mai multe ori.

Folosim module cookie pentru a vă oferi o experiență optimă pe site-ul nostru. Modulele cookie sunt fișiere stocate în navigatorul dumneavoastră și sunt folosite de majoritatea website-urilor pentru a facilita personalizarea experienței dumneavoastră online.

Continuând să utilizați website-ul nostru fără a modifica setările, sunteți de acord să utilizăm module cookie.

Înțeleg