Coş de cumpărături (0) 0 Coş de cumpărături

Nu există produse în coş.

Îți mulțumim! Lista ta de cumpărături a fost transferată către magazinul online.

Mergi la magazinul online
O AFACERE DE SUCCES

Șalău marinat

Rețete

Timp total de preparare: 1 oră și 10 minute / Porții: 4 / Valoare energetică per porție: 393 kcal

Echipament pentru gătit:

  1. Tigaia non-aderentă de 30 cm, cu capac din sticlă tratată termic

  2. Tigaie senior pentru sotare, cu capac

Ingrediente:

  1. 1 kg file de șalău (fără piele și oase)

  2. 20 g făină

  3. 50 ml ulei vegetal

  4. 400 g morcov

  5. 400 g ceapă

  6. 30 ml de vin alb sec

  7. 300 de ml de pulpă de roșii

  8. 4 cuișoare

  9. 1 g de scorțișoară

  10. 10 ml de oțet din vin sau suc de lămâie

  11. frunză de dafin

  12. sare și piper

Informații nutriționale per porție:

  1. Proteine - 47,0 g

  2. Grăsimi - 13,7 g

  3. Carbohidrați - 20,5 g

  4. Valoare energetică - 393,4 kcal

  5. Colesterol - 150 mg

  6. Index glicemic - 85 (ridicat)

Metodă de preparare:

  1. Porționează fileul de pește, trece-l prin făină și îndepărtează făina în exces. Adaugă uleiul vegetal în tigaie și prăjește peștele file până este gata pe jumătate - 1,5-2 minute pe fiecare parte. Nu prăji prea tare peștele ca să nu fie prea uscat. Gătește-l până este gata într-o tigaie pentru sotare.

  2. Sotează ceapa tocată mărunt și morcovul răzuit într-o tigaie pentru sotare senior timp de 15-20 de minute. Apoi adaugă vin alb sec și lasă-l să se evapore. Adaugă pulpa de roșii, oțetul din vin, sare, piper, cuișoare, scorțișoară și frunza de dafin. Gătește totul încă 5 minute.

  3. Când este gata, marinata ar trebui să aibă consistența unei smântâne groase. Scoate jumătate din marinată din tigaia pentru sotare. Aranjează peștele file peste stratul subțire de marinată rămasă, apoi toarnă jumătatea de marinată pe care ai scos-o peste el, acoperă cu capacul și adu la fierbere. Când etanșarea umedă dintre tigaie și capac s-a format, stinge focul. Lasă peștele să se odihnească timp de 25-30 de minute înainte să îl servești fierbinte sau rece.

Articole asemănătoare

File de șalău în crustă de migdale

Rețete

Detalii

Folosim module cookie pentru a vă oferi o experiență optimă pe site-ul nostru. Modulele cookie sunt fișiere stocate în navigatorul dumneavoastră și sunt folosite de majoritatea website-urilor pentru a facilita personalizarea experienței dumneavoastră online.

Continuând să utilizați website-ul nostru fără a modifica setările, sunteți de acord să utilizăm module cookie.

Înțeleg