Timp total de preparare: 40 de minute / Porții: 4 / Valoare energetică per porție: 180 kcal
Echipament pentru gătit:
Tigaia non-aderentă de 30 cm cu capac din sticlă tratată termic
Boluri pentru amestecare cu capac
Ingrediente:
4 fileuri de calcan (120 g fiecare)
20 ml ulei de măsline
10 g semințe de susan
Ingrediente pentru marinată:
60 ml sos de soia
40 g ghimbir
20 ml zeamă de lămâie
30 g mentă (4 fire pentru garnitură, restul pentru marinată)
1 linguriță de miere
1 linguriță de muștar boabe
Pentru garnitură:
1 lămâie
Informații nutriționale per porție:
Proteine - 14,3 g
Grăsimi - 12,5 g
Carbohidrați - 2,6 g
Valoare energetică - 180,1 kcal
Colesterol - 72 mg
Index glicemic - 80 (ridicat)
Metodă de preparare:
Clătește fileurile de calcan, apoi usucă-le cu prosoape de hârtie. Taie-le în bucăți mari (3-4 per file).
Fă marinata, combinând toate ingredientele aferente și adaugă ghimbir răzuit la ele. Lasă fileurile de calcan la marinat timp de 15 minute.
Încinge tigaia și adaugă uleiul de măsline. Șterge marinata de pe bucățile de pește, trece-le prin semințe de susan, apoi prăjește-le timp de 3 minute pe fiecare parte. Pune capacul și gătește-le la foc mic încă 8 minute.
Pune ca garnitură feliile de lămâi și firele de mentă și servește.
Fileurile de calcan marinate pot, de asemenea, fi gătite la abur, pe o frunză de varză chinezească. Totuși, evită să gătești cu mult abur degajat prin fierbere intensă. Gătește la abur folosind apă care fierbe moderat.