Coş de cumpărături (0) 0 Coş de cumpărături

Nu există produse în coş.

Îți mulțumim! Lista ta de cumpărături a fost transferată către magazinul online.

Mergi la magazinul online
O AFACERE DE SUCCES
© Amway

Calamari umpluți cu spanac, creveți, orez sălbatic și Wakame

Rețete

Timp total de preparare: 30 de minute / Porții: 4 / Valoare energetică per porție: 298 kcal

Echipament pentru gătit:

  1. Tigaie pentru sotare de 1 litru, cu capac

  2. Vas de gătit cu aburi - 4 litri

  3. Tigaia non-aderentă de 20 cm, cu capac din sticlă tratată termic

Ingrediente:

  1. 3 calamari mici

Ingrediente pentru umplutură:

  1. 100 g de creveți

  2. 100 g spanac proaspăt

  3. 180 g de orez sălbatic

  4. 100 g de alge marine wakame (sau iarbă de mare)

  5. 5 g ardei iute chilli

  6. 3 g semințe de susan

  7. 40 g sos de soia

  8. 3 lămâi

  9. 20 ml de vin alb

  10. 25 g unt

  11. 2 g frunze de pătrunjel

Informații nutriționale per porție:

  1. Proteine - 22,3 g

  2. Grăsimi - 8,4 g

  3. Carbohidrați - 33,1 g

  4. Valoare energetică - 298 kcal

  5. Colesterol - 72,2 mg

  6. Index glicemic - 55 (scăzut)

Metodă de preparare:

  1. Gătește orezul sălbatic în vasul de gătit de 4 litri cu aburi.

  2. Decojește calamarii și înlătură intestinele.

  3. Sotează spanacul și creveții în tigaie fără ulei, apoi adaugă algele de mare (care pot fi înlocuite cu iarba de mare), ardeiul iute chilli și semințele de susan. Amestecă bine și adaugă puțin sos de soia.

  4. Umple calamarii cu această umplutură - dar nu prea multă -, fixează-i cu frigărui ca să își mențină forma.

  5. Gătește calamarii în același vas cu aburi pe care l-ai folosit pentru orez. Toarnă sucul din tigaia unde ai sotat spanacul și creveții într-o tigaie pentru sotare de 1 litru, adaugă vinul alb, sucul de lămâie și untul, acoperă cu capacul și gătește deasupra vasului de 4 litri cu aburi timp de 7-8 minute. Timpul de preparare depinde de mărimea calamarilor și va dura între 6 și 12 minute. Servește calamarii gătiți la abur pe orez, cu sos și pătrunjel tocat pe deasupra.

Folosim module cookie pentru a vă oferi o experiență optimă pe site-ul nostru. Modulele cookie sunt fișiere stocate în navigatorul dumneavoastră și sunt folosite de majoritatea website-urilor pentru a facilita personalizarea experienței dumneavoastră online.

Continuând să utilizați website-ul nostru fără a modifica setările, sunteți de acord să utilizăm module cookie.

Înțeleg