Timp total de preparare: 35-40 de minute / Porții: 4 / Valoare energetică per porție: 222 kcal
Echipament pentru gătit:
Tigaia non-aderentă de 30 cm cu capac din sticlă tratată termic sau tigaia pentru sotare senior
Bol pentru amestecare cu capac
Ingrediente:
4 fileuri de șalău (120-140 g fiecare)
1 ou
10 g de făină albă pentru aluat
30 g de migdale tocate
1 g oregano uscat
400 g de fasole verde
1 cățel de usturoi
1 lingură ulei de măsline
sare și piper după gust
Informații nutriționale per porție:
Proteine - 28 g
Grăsimi - 9,9 g
Carbohidrați - 5,2 g
Valoare energetică - 221,9 kcal
Colesterol - 135 mg
Index glicemic - 70 (ridicat)
Metodă de preparare:
Clătește fileurile de șalău, apoi usucă-le cu prosoape de hârtie.
Prepară amestecul de ou: sparge oul, adaugă 2 linguri de apă rece. Amestecă bine, asezonează cu sare, piper și oregano.
Trece fileurile de pește prin amestecul de ou, apoi prin făină și migdalele tocate. Prăjește-le la foc mediu în tigaie sau în tigaia pentru sotare senior timp de 3-5 minute pe fiecare parte.
Când peștele este gătit, adaugă fasolea verde, usturoiul feliat subțire și câteva linguri de apă în tigaie și pune capacul. Gătește timp de 7-10 minute până ce fasolea este moale.