Timp total de preparare: 40 de minute / Porții: 6 / Valoare energetică per porție: 524 kcal
Echipament pentru gătit:
Setul iCook de bază, de familie sau de lux
Ingrediente:
100 g de ciocolată 75%
3 ouă, mărimea M sau L (foarte proaspete și la temperatura camerei)
20 g zahăr
20 de ml de cafea espresso fierbinte
Informații nutriționale per porție:
Proteine - 9,6 g
Grăsimi - 37,2 g
Carbohidrați - 37,7 g
Valoare energetică - 542 kcal
Colesterol - 47,5 mg
Index glicemic - 95 (ridicat)
Metodă de preparare:
Topește ciocolata la bain-marie, folosind oala de 4 litri iCook cu piesa intermediară de fierbere dublă, amestecând ocazional până ce s-a topit de tot. Când s-a topit, adaugă cafeaua espresso și amestecă până ce compoziția este complet omogenă. Pune deoparte și lasă să se răcească puțin.
Separă gălbenușurile ouălor de albușuri în două dintre bolurile de amestecare iCook.
Toarnă zahărul peste gălbenușul de ou și amestecă până ce se dizolvă zahărul. Apoi toarnă amestecul de gălbenuș de ou și zahăr în ciocolata topită cu cafea espresso - asigură-te că nu este prea fierbinte pentru ca gălbenușul să nu se taie.
Bate albușul până devine tare și pune-l deoparte.
Lasă amestecul să se mai gătească și adaugă albușul bătut, amestecând încet. Acum transferă în boluri de desert și lasă la frigider pentru cel puțin 2 ore. Poftă bună!