Timp total de preparare: 50 de minute / Porții: 6 / Valoare energetică per porție: 183 kcal
Echipament pentru gătit:
Vas de gătit cu aburi – 4 litri
Boluri pentru amestecare cu capac
Ingrediente:
3 piersici (cele proaspete pot fi înlocuite cu unele conservate)
100 g căpșuni (proaspete sau înghețate)
100 g zmeură (proaspătă sau înghețată)
2 linguri de coniac sau brandy
4 ouă
2 linguri de apă sau sirop de piersici conservate
50 g zahăr
Informații nutriționale per porție:
Proteine - 4,1 g
Grăsimi - 2,8 g
Carbohidrați - 17,1 g
Valoare energetică - 182,2 kcal
Colesterol - 152 mg
Index glicemic - 95 (ridicat)
Metodă de preparare:
Taie piersicile în felii medii și pune-le în bolul pentru amestecat. Adaugă o lingură de brandy și amestecă bine.
Separă gălbenușurile ouălor de albușuri. Amestecă gălbenușurile cu zahărul, brandy-ul rămas și apa și toarnă-le în vasul cu aburi. Bate amestecul format timp de 3-5 minute. Într-un recipient separat, bate albușurile folosind un mixer.
Combină albușurile cu amestecul de gălbenușuri. Astfel vom face crema.
Umple bolurile de servire cu fructe de pădure și alte tipuri de fructe. Toarnă crema deasupra.
Pune bolurile de servire în vasul cu aburi și acoperă cu capacul. Gătește în vasul cu aburi timp de 35 de minute.