Coş de cumpărături (0) 0 Coş de cumpărături

Nu există produse în coş.

Îți mulțumim! Lista ta de cumpărături a fost transferată către magazinul online.

Mergi la magazinul online
O AFACERE DE SUCCES

Tartă de fructe englezească

Rețete

Timp total de preparare: 1,5 ore / Porții: 10 / Valoare energetică per porție: 183 kcal

Echipament pentru gătit:

  1. Vas de gătit cu aburi – 4 litri

  2. Tigaie pentru sotare cu capac – 1 litru

  3. Boluri pentru amestecare cu capac

  4. Capac înalt

Ingrediente:

  1. 5 linguri de gem de zmeură

  2. 200 g zmeură sau căpșuni (proaspete sau înghețate)

  3. 300 ml smântână 20%

  4. 3 gălbenușuri de ou

  5. 3 linguri de zahăr

  6. 60 g alune zdrobite

Ingrediente pentru pandișpan:

  1. 1/2 cană de făină

  2. 3 ouă

  3. 1/2 cană de zahăr

  4. 1 linguriță praf de copt

Informații nutriționale per porție:

  1. Proteine - 3,5 g

  2. Grăsimi - 11,0 g

  3. Carbohidrați - 17,5 g

  4. Valoare energetică - 183,0 kcal

  5. Colesterol - 153 mg

  6. Index glicemic - 95 (ridicat)

Metodă de preparare:

  1. Prepară pandișpanul: folosește un mixer, bate albușurile cu zahărul până obții o compoziție pufoasă. Continuă să bați, adaugă făina cernută și praful de copt.

  2. Toarnă aluatul în vasul cu aburi preîncălzit și uns cu unt. Gătește pandișpanul timp de 30-40 de minute. Când aluatul începe să se desprindă de marginile vasului, stinge focul. Verifică dacă este gata cu o scobitoare sau un băț de frigăruie.

  3. Lasă pandișpanul să se răcească în aer liber. Apoi taie-l în bucăți și pune câte o bucată pe fundul bolurilor mici individuale de servire.

  4. Pune zmeură peste pandișpan. Pune deoparte.

  5. Gătește șarlota în partea superioară a vasului cu abur. Încălzește jumătate din smântână în tigaia pentru sotare. Între timp, bate gălbenușurile cu zahărul până ce sunt ca o spumă. Adaugă smântâna încălzită la amestecul de gălbenușuri și bate bine cu mixerul. Transferă șarlota în tigaia pentru sotare și pune la foc mic. Amestecă cu grijă până ce se îngroașă șarlota.

  6. În fiecare bol de servire, adaugă 1 lingură de gem de zmeură. Apoi adaugă șarlota răcită. Ornează cu nuci și lasă la frigider pentru cel puțin 2-3 ore. Ornează cu fructe de pădure înainte de servire.

Articole asemănătoare

Folosim module cookie pentru a vă oferi o experiență optimă pe site-ul nostru. Modulele cookie sunt fișiere stocate în navigatorul dumneavoastră și sunt folosite de majoritatea website-urilor pentru a facilita personalizarea experienței dumneavoastră online.

Continuând să utilizați website-ul nostru fără a modifica setările, sunteți de acord să utilizăm module cookie.

Înțeleg