Coş de cumpărături (0) 0 Coş de cumpărături

Nu există produse în coş.

Îți mulțumim! Lista ta de cumpărături a fost transferată către magazinul online.

Mergi la magazinul online
O AFACERE DE SUCCES
© StockFood

Parmigiana

Rețete

Parmigiana este un fel de mâncare italienesc care provine din regiunile sudice din Campania și Sicilia. Uneori este numită parmigiana di melanzane sau melanzane alla parmigiana și este gătită de obicei cu straturi de vinete, cașcaval și sos de tomate.

Produse iCook folosite:

  1. Tocător de lemn

  2. Set de 5 cuţite

  3. Tigaia non-adezivă iCook de 25 cm

  4. Vas pentru gătit la abur de 4 L

  5. Cratiță de 1 L cu capac

Ingrediente:

  1. 700 g de vinete

  2. 20 g făină

  3. 1 cățel de usturoi, decojit și tocat

  4. 250 g de roșii pasate

  5. 10 frunze de busuioc

  6. 250 g de brânză mozzarella, tăiată felii

  7. 80 g parmezan, răzuit fin

  8. Ulei vegetal, pentru prăjit vinetele

  9. 2 linguri de ulei de măsline extra virgin

  10. Sare și piper după gust

Metodă:

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C.

  2. Taie felii vinetele pe lungime, sărează-le și lasă-le deoparte timp de 30 de minute. Usucă lichidul excesiv cu prosoape de hârtie. Trece-le prin făină pe ambele părți și prăjește-le în ulei vegetal în tigaia non-adezivă iCook până sunt aurii. Pune vinetele în vasul de gătit la aburi iCook de 4 litri ca să scurgi uleiul rămas în exces.

  3. Între timp, pregătește sosul de tomate. Încălzește uleiul de măsline cu usturoi în vasul de gătit iCook de 1 L la foc mediu timp de un minut. Apoi adaugă roșiile pasate și frunzele de busuioc și lasă-le la foc mic 10-15 minute. Ia-le de pe foc și lasă-le să se răcească.

  4. Pune două linguri din sosul de tomate gătit pe fundul unei tăvi și așază pe deasupra un strat de vinete prăjite, apoi parmezan, sare și mozzarella. Continuă să repeți straturile până rămâi fără vinete. Ultimul strat decorează-l cu sos de tomate, sare, piper și parmezan răzuit. Pune la cuptor timp de 40 de minute, apoi adaugă parmezan proaspăt din nou, când este gata. Poftă bună!

Descărcați această rețetă aici ca PDF / ca ePub

Folosim module cookie pentru a vă oferi o experiență optimă pe site-ul nostru. Modulele cookie sunt fișiere stocate în navigatorul dumneavoastră și sunt folosite de majoritatea website-urilor pentru a facilita personalizarea experienței dumneavoastră online.

Continuând să utilizați website-ul nostru fără a modifica setările, sunteți de acord să utilizăm module cookie.

Înțeleg