Creveți cu unt în salată romană cu portocale
Rețete
O salată verde ușoară cu creveți gustoși cu unt și o surpriză cu portocale. Este perfectă pentru zilele de vară calde.
O salată verde ușoară cu creveți gustoși cu unt și o surpriză cu portocale. Este perfectă pentru zilele de vară calde.
Produse iCook folosite:
Set de 5 cuţite
o cratiță de 1 L
Vas de gătit cu aburi – 4 litri
o tigaie non-adezivă iCook™ de 30 de cm
Bol de amestecat din oțel inoxidabil cu capac
Ingrediente:
150 g fasole verde
Sare
12 creveți de tip king, decorticați și decojiți
55 g unt
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 crenguță de cimbru
50 g ulei de măsline
35 g suc de portocale
8 g muștar Dijon
un pic de tarhon tocat
10 g oțet de vin roșu
sare și piper
2 salate romane, separate în frunze individuale
2 portocale, decojite și desfăcute
Metodă:
Gătește fasolea în apă fiartă sărată pentru aproximativ 5 minute sau până sunt moi. Clătește fasolea în apă rece și scurge-o de apă folosind sita.
Spală creveții cu apă rece și usucă-i cu un prosop de hârtie.
Topește untul în tigaie, adaugă usturoiul și cimbrul și pune creveții pe foc timp de aproximativ 4 minute. Pune deoparte.
Amestecă bine uleiul de măsline, sucul de portocale, muștarul Dijon, tarhonul, oțetul de vin roșu, sarea și piperul ca să preparați sosul.
Aranjează frunzele de salată, fasolea, portocalele și creveții pe farfurie. Toarnă sosul peste salată și preparatul este gata de servit.
Sfat:
Păstrează resturile în bolul de amestecat din oțel inoxidabil cu capac.
Folosim module cookie pentru a vă oferi o experiență optimă pe site-ul nostru. Modulele cookie sunt fișiere stocate în navigatorul dumneavoastră și sunt folosite de majoritatea website-urilor pentru a facilita personalizarea experienței dumneavoastră online.
Continuând să utilizați website-ul nostru fără a modifica setările, sunteți de acord să utilizăm module cookie.