Risotto cu legume
Rețete
Întotdeauna delicios, un risotto poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca fel principal. Secretul? Continuă să amesteci, pentru ca el să devină cremos!
Întotdeauna delicios, un risotto poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca fel principal. Secretul? Continuă să amesteci, pentru ca el să devină cremos!
Produse iCook folosite:
Set de 5 cuţite
Vas de gătit de 4 L și vas de gătit la abur de 4 L
Ingrediente:
250 g dovlecel, tăiat în bucăți de 5 cm
120 g morcovi, decojiți și tăiați în bucăți de 5 cm
150 g de mazăre proaspătă sau congelată
400 g sparanghel verde, scurtat și tăiat în bucățele de 2 cm (alternativă: brocoli)
40 g ulei de măsline
10 g cuburi bulion de legume, ușor pasat cu o furculiță
120 g ceapă, decojită și tăiată în bucățele de 5 cm
280 g orez Arborio (risotto)
60 ml supă de pui
1/2 sare de mare fină
25 g unt nesărat, la temperatura camerei
100 g brânză parmezan, dată prin răzătoare
10 g frunze de busuioc proaspăt
Metodă:
Încălzește 1 litru de apă în vasul de gătit. Pune dovleceii, morcovii, mazărea și sparanghelul în sita de aburi, pune sita în oală și acoperă. Ține legumele la abur timp de 10 minute, până sunt ușor moi. (Dacă nu ai un vas de gătit la aburi, pune legumele cu 3 linguri de apă într-o oală, acoperă cu capac, și pune la foc mediu timp de 10 minute.)
Încălzește uleiul de măsline într-un vas de gătit sau tigaie, adaugă cubul pasat de legume și ceapa. Gătește și amestecă timp de 5 minute, până ce se înmoaie ceapa.
Adaugă orezul în oală și amestecă bine ca să se acopere cu ulei. Adaugă supa de pui și sarea de mare. Fierbe înăbușit orezul, amestecând ocazional, până ce se dizolvă supa. Micșorează focul la mediu.
Adaugă apă fierbinte câte 250 ml, amestecând constant până ce orezul a absorbit tot lichidul. Apoi, continuă să adaugi mai multă apă în porții de câte 250 ml și continuă să amesteci pentru ca orezul să absoarbă lichidul și să fie gata. Orezul ar trebui să pară cremos, dar încă un pic lichid. După aproape 15 minute, orezul trebuie să fie moale, dar nu pasat.
Ia vasul de gătit de pe foc. Adaugă legumele de la abur în orez și amestecă pentru a le combina. Pune și untul și cele 50 g de parmezan și amestecă până se topesc. Servește decorat cu frunze proaspete de busuioc și cele 50 g de parmezan rămas.
Folosim module cookie pentru a vă oferi o experiență optimă pe site-ul nostru. Modulele cookie sunt fișiere stocate în navigatorul dumneavoastră și sunt folosite de majoritatea website-urilor pentru a facilita personalizarea experienței dumneavoastră online.
Continuând să utilizați website-ul nostru fără a modifica setările, sunteți de acord să utilizăm module cookie.