Pui cu legume la cuptor
Rețete
O friptură delicioasă care se pregătește rapid și are o aromă minunată.
O friptură delicioasă care se pregătește rapid și are o aromă minunată.
Produse iCook folosite:
Set de 5 cuţite
Tocător
Bol de 3 L
O cratiță de 1 L
Bol pentru amestecare de 2 L
Ingrediente:
6 copănele de pui cu piele
Ulei de măsline
Sare și piper
1 lingură paprika dulce
2 morcovi, decojiți și tocați
2 dovlecei, tocați
100g dovleac, decojit și tocat
150g de cartofi mici, tăiați în jumătate
1 ceapă roșie, decojită și tăiată felii
4 căței de usturoi, decojiți
100g de broccoli, tocat
Metodă:
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Pune puiul în bolul pentru pentru amestecare de 3 L și condimentează-l cu sare și piper și paprika dulce. Stropește-l cu ulei de măsline și lasă-l la marinat cel puțin 30 de minute.
Pune morcovii, dovleceii, dovleacul, cartofii și cățeii de usturoi pe o tavă și stropește-i cu ulei de măsline și condimentează-i cu sare și piper. Amestecă bine.
Acum, pune puiul marinat între legume și lasă-l la copt în cuptor timp de 45 de minute sau până când sunt bine făcute. După 10 minute, adaugă feliile de ceapa la amestecul de legume.
Între timp, fierbe apă în tigaia pentru sotare de 1 L și adaugă broccoliul. Sotează-l timp de 2-3 minute. Ca broccoliul să-și păstreze culoarea verde, secretul este să nu îl gătești prea mult.
Poftă bună! Pentru viitoare degustări, pune puiul, legumele și broccoliul într-un bol pentru amestecare de 2 L și ține-le la frigider. Bucură-te de ele în decurs de două zile după punerea la frigider.
Folosim module cookie pentru a vă oferi o experiență optimă pe site-ul nostru. Modulele cookie sunt fișiere stocate în navigatorul dumneavoastră și sunt folosite de majoritatea website-urilor pentru a facilita personalizarea experienței dumneavoastră online.
Continuând să utilizați website-ul nostru fără a modifica setările, sunteți de acord să utilizăm module cookie.