Curry de pui
Rețete
Acest curry reprezintă combinația perfectă între condimente și aromele de ghimbir și lămâie. Este ușor de preparat pentru cinele din timpul săptămânii, dar este și un fel de mâncare cu care poți să impresionezi oaspeții. Este potrivit pentru patru porții.
Produse iCook folosite:
Tocător de lemn
Set de 5 cuţite
Bol pentru amestecare de 2 L
Tigaie non-adezivă cu capac, 28 cm
Tigaie Junior Sauté
Ingrediente:
800 g piept de pui, tăiat în bucățele
150 de g de pastă curry massam gata preparată
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 bucățică de ghimbir, curățat de coajă și tocat mărunt
1 lingură de semințe de coriandru, zdrobite în mojar
2 morcovi, decojiți și tocați
1 lingură de zahăr de cocos
Opțional: 3 ardei verzi proaspeți, făra semințe și tocați mare
400 ml de lapte de cocos
1 lingură de sos de pește
1 lingură de suc proaspăt stors
Sare și piper după gust
1 cană de orez alb, clătit în apă
2 căni de apă
3 linguri de pătrunjel pentru decor
Metodă:
Spală puiul, șterge-l și asezonează-l cu sare și piper în bolul pentru amestecare.
Încălzește tigaia la foc mediu. Adaugă puiul și gătește-l 5 minute sau până devine auriu.
Apoi, adaugă pasta de curry, usturoiul, ghimbirul, semințele de coriandru, morcovii, zahărul de cocos și opțional, ardeii în timp ce amesteci. Toarnă laptele de cocos, apoi acoperă timp de 5 minute.
Ia capacul și lasă curry-ul să fiarbă la foc mic până ce se scade puțin sosul.
Între timp, adaugă orezul și apa în tigaia Junior Sauté și adu apa la fiert. Dă focul mai încet și fierbe la foc mic până ce apa s-a evaporat complet.
Îndepărtează curry-ul de pe foc, apoi adaugă sosul de pește și sucul de lămâie și amestecă.
Servește cu orez în boluri și decorează opțional cu pătrunjelul proaspăt.
Sfat:
pentru și mai multă savoare, include semințele de la ardeii iuți opționali