Power Bowl
Rețete
Nu știi cum să începi un regim alimentar mai sănătos? Cu dovleac rumenit, varză roșie zemoasă și hummus, acest preparat este bogat în leguminoase nutritive, cereale și legume, dar și în culoare, textură și gust.
Nu știi cum să începi un regim alimentar mai sănătos? Cu dovleac rumenit, varză roșie zemoasă și hummus, acest preparat este bogat în leguminoase nutritive, cereale și legume, dar și în culoare, textură și gust.
Produse iCook folosite:
Bol mare pentru amestecare
Tigaie non-adezivă de 24 cm
Tigaie mare pentru sotare iCook de 3 litri – cu capac
Cuțit de pește din Setul de cuțite iCook
Ingrediente (pentru două porții):
250g linte maro
125g quinoa
500g dovleac hokkaido tăiat cubulețe
250g tofu
250g varză roșie
250g spanac
125 ml oțet de mere
4 lingurițe hummus
1 lingură de suc de lămâie
2 linguri de apă (sau suficiente cât să subțieze sosul)
100 ml de ulei de măsline
4 linguri de sos de soia
piper după gust
Decor opțional: ridiche roșie feliată și vlăstari
Metodă de preparare:
Clătește lintea și pune-o în tigaia de sotare. Acoperă lintea cu apă rece. Mai apoi, trebuie adusă la fierbere și lăsată la foc mic timp de 10-15 minute (sau până se pătrunde). Sfat: nu adăuga sare în apă pentru că astfel lintea devine mai tare și nu se pătrunde.
Pune 1/2 cană de quinoa în altă tigaie și adaugă 1 cană de apă. Mai apoi, trebuie adusă la fierbere, apoi stins focul și acoperită cu un capac etanș, până ce este absorbită toată apa.
Spală dovleacul hokkaido, taie-l în jumătate și îndepărtează semințele. Taie dovleacul în cuburi de 3 cm. Pune-l pe o foaie de copt, stropește-l cu ulei de măsline și condimentează cu sare și piper negru.
Taie brânza tofu în cuburi de 3 cm. Adaugă un pic de ulei în tigaie și rumenește brânza tofu la foc mediu. Adaugă o lingură de sos de soia și condimentează cu piper.
Îndepărtează brânza tofu și adaugă un pic de ulei și sotează spanacul. Condimentează cu o lingură de sos de soia și piper.
Toacă fin varza roșie. Apoi, pune-o într-un bol și adaugă oțet de mere.
Pentru sos amestecă hummusul, sucul de lămâie și apa.
Aranjează lintea, quinoa, tofu și legumele într-un bol și adaugă mult sos. Opțional: decorează cu ridichi și vlăstari.
Folosim module cookie pentru a vă oferi o experiență optimă pe site-ul nostru. Modulele cookie sunt fișiere stocate în navigatorul dumneavoastră și sunt folosite de majoritatea website-urilor pentru a facilita personalizarea experienței dumneavoastră online.
Continuând să utilizați website-ul nostru fără a modifica setările, sunteți de acord să utilizăm module cookie.